Tuesday, 5 June 2012

Cara nak kempiskan perut yang buncit or boroi !

Haiihaiii :) Entri nie Zatie copy dari Blog seseorang. Hewhew. Credit from blog AKAK.(tekan tau!) Malam nie Zatie bosan tetibe lak nak search cara2 nak kempiskan perut kat MR.Google. So ternampak link blog akak tuhh. Hmm, Zatie rase macam nak try jugakla! HARHAR. Betulke care ni bole ek ? Hm, tape2 naty Zatie try jugak!

securedownload


Siapkan satu straw. Tak kisahlah kau nak guna straw bentuk apa pu. Yang gulung-gulung ke, yang straight ke. Tak kisah ! Asalkan benda alah tuh nama ehh straw. Huhu !


securedownload (1)

Potong straw tuh dalam 5 cm je. Jangan kau nak buat macam-macam pulak dekat straw tuh tau. Karang dibuatnya lubang-lubang macam seruling tuh, bukan straw lagi nama nya.



securedownload (2)


                                 Ratakan salah satu hujung straw. Satu je tau. Jangan dua-dua pulak.


securedownload (3)


            Then tutup lubang straw dengan cellotape tuh tau. Make sure betul-betul tak ada ruang udara tau.


securedownload (4)

securedownload (6)

                   So the games begin ! Tarik nafas dalam-dalam lalu tiup straw dengan kuat selama 5 saat.


securedownload (7)


securedownload (8)


Lakukan selama 3 minit sehari. Yang pentingnya disini, meniup nafas kuat-kuat selama 5 saat. Nak lebih 10 saat pun boleh tapi takut biru pulak muka kau ! Hahaha.
 


securedownload (9) 

Hasilnya diperolehi selepas 8 orang dok pakat ramai-ramai buat taktik ni. Hasil dia berbeza-beza tapi yang penting semuanya dapat kempiskan perut yang buncit. 

securedownload (10) 
securedownload (11) 

                                                                    Omoo~
Menurut pakar, saat kita bernafas, otot perut lebih digunakan ketika mengeluarkan nafas daripada menarik nafas. Tak percaya?! Cubalah :)



Oke oke naty Zatie try. Sape nak try juga? Jomlaaaaa ^^




1 comment:

Fariz Reza said...

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 132 .

Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .