Saturday, 10 March 2012

Rindu :'(

Assalamualaikum Blogies :)

Dah lame aku tk update blog kan ? Semakin hari semakin malas laa . Sekarang nie susah betol laa nak update blog . Biler balek rumah 3 hari cuti pon malas jugak nak update . Tapi biler kat sch pk psl blog . Macam II nak update itulah , inilah . Tapi biler bukak nak New Post . Tak tahu nak tulis ape . Sejak jadi F2 niy aku busy lorhh . Mengalahkan budak SPM + PMR lahh pulak aku nih . H O H O :) Tapi memang betol pon aku busy ape . Form2 banyak folio kene buat . Kelas aku yg sum subject kene buat powerpoint lorhh untk prensentation . Susah betolla . Kelas lain tade pon camtu . Aku jeles tengok kelas laen :( Dyorg tade pon banyk homework . Lagii II budak kelas C . Aku tengok dyorg cuti 1 weeks nie langsong tade homework . Budak kelas B pon same . Tapi kelas aku ? Kenape banyk sangat ? Dalam satu hari uh . Kalau boleh setiap subject cegu nak bg homework . Tolonglah hambamu ni YaAllah . Aku tk larat duduk sch mcmtu . Sch aku ade Akademik + Diniah . susah betol belajar Diniah nie . Sekolah aku sch Arab . Tambah II lagi aku ddk Hostel . Banyak betul dugaan aku kene hadapi :( Tapi sabarlaa . Parents aku sendiri yg nak aku berdikari . Tapi aku rase kalau aku sch biase pon aku boleh kowt bawa diri . Kena na na pe pe ? Parents aku tk bagi aku tukar sch ? Aku tk larat nak menghafal subject Diniah nih . Dah ler ade 9 subjects Diniah ! Tak campor Akademik lagi . Kalau campor akademik + diniah sumenye 21 subject sch aku kene belajar . Banyak kan ? Untuglaaa sape yg sch biase tuh . Tak banyk subject pon kene amek . Kalau ade PMR pon amek 8 subjects jek . Naty , kalau aku PMR ? Amek 9 subjects kowt . Chettt . . ! Lambt lagi aku nak PMR lahh -.-' Tahun depan baru aku Form 3 . Huh . Takot nak jadi Form 3 . Tahun PMR last lorhh . So aku kene buat yg terbaek dalam hidup aku nih :) Aku pernah mintak kt parents aku nk jadi budak luar . Tapi tk bagi jugak . Aku rase tk lah jaoh sangat . Dari sch aku dgn duyong . Aku rase biase jek kowt . Tapi asl ade budak luar yg duduk duyong boleh jadi pelajar luar ? Dyorg naek bus . Parents dyorg bagi jek >< Maybe sch ak bkn area Melaka Tengah pon . Parents aku rase jaoh kew ? Abestu parents aku dulu hantar akk aku g sekolah dulu naik kete boleh jek . Tapi kenape aku tak ? Kenape aku perlu duduk Asrama ? Parents aku tk pernah nak memahami aku :( Sekarang peraturan asrama ketat giler II . Aku rase aku macam tk boleh jek nak ikut . Dengan warden pon tukar baru :( Ramai kate tk boleh jek nak ikut peraturan baru nih . Haishh . Tenshion betollah aku duduk asrama . Dala asrama tu sangat membosankan . Biler prep petang kan , kenape ? Aku susah sangat nak buat homework ? Kenape aku malas sangat nih ? Kenape aku perlu nak potpetpotpet jek ! Haish . YaAllah , biler aku nak berubah nih ? Biler prep malam . Aku buat lah jugak homework . Tapi kenape kawan aku perlu nak menggangu aku ? Maksud aku dy pusing belakang , n then nak bual bual kt aku . Nthla . tetibe aku pon nakjoin seklai sambil buat keje . Tapi naty dah stop balek . Sebab ntlaa . susah lah nak describe . Biler ary isnin dgn selase ade tuisyen era lestari . Tusyein uh untk budak asrama. Tapi kan yg aku pelik nape time mase kiteorg exam aritu , tusyein tu nak jugak buat tucen ? Tau tak kiteorg banayk nak mengahafal niy ? Susah tau tak ~ Tahun lepas tade pon macam tuh . Kslau kiteorg ade exam an , tucen tk buat pon tucen ! Dale harge yuran dah naek 5 henget ! Atooyaii . Duduk asrama nih kan . Banyak betola nak gune duit . Aiseyyy , tk suke betol . Itu belom lagi tambah dengan duit kat sekolah . Haish . Duduk sch tuh mcm II nak kene byr ! Duit PIBG dale mahal ! RM 100 tau tak ! Aku tgk sch lain tade cmtu . Yang sch kluster tade pon nak byr mahal II cmtu ! Erkk ~ Sekarnag niy . Makin hari berat aku semakin tambah laaa . Tak suke .! Haish . Duduk asrama memang cmnie ek ? Asik makann jek keje . Dahle kt asrama bagi 5 kali sehari tahu tak ! Boleh gemok aku cmnie . Hishh . Tapi apekan daya . Nafsu makan dah meguasai aku . so apelgi . Makanjekla :) Keke . Tapi ade larh jugak aku amek nasi dlm had yg sikit . Nak DIET laa katekan . Hikhikhik ^^ Atooyaii . Asrama tuh memnag ken ade setiap fom1 - fom3 ade duty masing II ek ? fom1 : Biler petang bersihkan asrama nie .
fom 2 - Kemas bilik iron + bilik basuh + bilik mandi . fom3 : kemas surau . Tapi takpe kiteorg buat dlm bergrup >< Tapi dapat pahale apee :) Hurmmmmmmm . Sekarang niy , memang susah kan nak kawan yg betol II memahami kite kan ? Dalam banayk II kawan mesti ade yg cakap belakang pasal kite . Nape ek ? huh . sukahati kaw laa . Janji hidup aku bahagie . Janji aku tk kacau hidup orang . Kalau aku kacau sekalipon sori laa yerr . Manusia tk pernah lari dalam kesilapan kan ;) Hemm . Maybe parents aku nak yg terbaek utnuk mase depan aku kan . Orang pernah cakap . Parents kite suruh kite buat tu . Iktu jek , sebab parents kite nak buat yg terbaek untuk mase depan kite . Mungkin mase dpan aku cerah ? InsyaAllah Amin ^_^ Kalau buleyhh , Naty PMR kalau result aku okeyh , aku nak pindah sch mayb . Ehekkss . Sape yg sanggop nak amek SMA mase fom4 naty . Ishh . Aku tk sanggop . cukup laa fom4 tu bagi aku berehat . Hurmm . bosan betollarh citer pasal sch jerk .
Erkk ~_~ whateverlaa . Janji aku dapat luahkan ape yg aku nak luahkan :P 

Keke . Nie blog aku . sukahatila aku la nak tulis ape kan -.-'

                                    Kla . bubye . Penat dehh . Nite M_M''

No comments: